kumpulan pantun sunda terbaru

  Kumpulan pantun sunda terbaru – Mungkin bagi Anda orang Sunda beberapa kumpulan pantun sunda terbaru di artikel ini sudah biasa terdengar. Namun bagi suku yang lain jangan bersedih hati, walaupun anda bukan orang Sunda tapi Anda dapat mempelajari kumpulan pantun sunda terbaru. Karena walaupun berbeda-beda tetap satu jua Indonesia.
Berikut kumpulan pantun sunda terbaru yang diambil dari beberapa sumber di internet, diantaranya adalah:
Tah ari anu ieu dihandap mah
Sanes jieunan sim kuring, tapi pantun teh sasuai anu dicaritakeun ku pun nini.

 ka Bandung kuring ka bandung
    sukajadi keur marema
    kaduhung kuring kaduhung
    heunte jadi ka manehna

kamari ulin ka samarinda
trus nyimpang ka bima
kuring mah da urang sunda
nyebat ka indung teh emak

    aya jalma gampang pundung
    sikep pundung kudu dipiceun
    kaduhung matak kaduhung
    kapungkur bogoh ka anjeun

aya pawang buhaya
pawangna ulin ka persia
kudu nyaah kana budaya
bisi dicolong ku Malaysia

    payun bumi meuni barala
    bumi kosong taya nu gaduh na
    mikacinta ti baheula
    mugi leres aya jodo na

Jauh jauh manggul awi
nyiar-nyiar pimerangeun
jauh-jauh neang abdi
nyiar-nyiar pimelangeun

    Aya listrik di masigit
    caangna ka Pabrik Kina
    Aya istri jangkung alit
    hanjakal teu di calana

diputer-puter paseukna
ari pek beunang talina
diincer-incer lanceukna
ari pek meunang adina

    itu gunung ieu gunung
    gunungna gunung arjuna
    itu pundung ieu pundung
    pundungna bet duanana

aya oplet maju ngidul
kuring wawuh ka supirna
diajar teh ulah ngedul
bisi kaduhung ahirna

    diluhur aya bandera
    bandera gambar panda
    naha kuring kudu era
    pan ieu teh basa sunda

Manuk ciung na pisitan
buah nona aratah keneh
dicium kunu kumisan
si nona kalahka jebleh

    Poe salasa tumpak kuda
    kuda paninggalan walanda
    urang mah urang sunda
    atuh pake basa sunda

kangkung diasakan ku randa
ngeunah pisan rasana
angklung teh asli ti sunda
kuring nu bogana

    aya tempe nuju dibaceum
    ngadamel tempe nepi ka lieur
    abdi aya hate ka anjeun
    naha anjeun ngabalieur

hayang ulin ka gunung gede
di gunung aya buhaya
urang sunda sing harade
sing nyaah kana budaya

    ulin ka jalan juanda
    sawaktos bulan puasa
    mun ngaku urang sunda
    tong poho kana basa

Rincik rincang rincik rincang
aya roda na tanjakan
sidik pisan sidik pisan
nyai teh bogoh ka akang

    Cikaracak ninggang batu
    laun-laun jadi legok
    tai cakcak ninggang huntu
    laun-laun nya dilebok

Cikaracak ninggang batu
laun-laun jadi legok
cai …. ninggang ….
laun-laun jadi orok

    Kembang cula kembang tanjung
    kembang sagala domdoman
    rek sabulan rek sataun
    moal weleh diantosan

Aya roda na tanjakan
katinggang ku pangpung jengkol
aya randa gogoakan
katinggang ku hulu botol

    aya jalma teu boga alis
    sabab getol dikerokna
    neng geulis tong gumeulis
    sabab rujit nenjona

baju teh apan disewakeun
disewakeun ku indung sia
basa sunda sok atuh gunakeun
saeuncan diaku ku malaysia

    aya huma dekeut situ
    eta huma nu bogana randa
    naha urang sunda teh kitu
    alim nyarios ku basa sunda
sumber artikel: http://penembakjitu.org
Anda baru saja membaca artikel yang berkategori sisidiran urang sunda dengan judul kumpulan pantun sunda terbaru. Anda bisa bookmark halaman ini dengan URL http://paguyubanurangsunda.blogspot.com/2012/11/kumpulan-pantun-sunda-terbaru.html. Terima kasih!
Ditulis oleh: Deni Dn - Friday, November 2, 2012

Belum ada komentar untuk " kumpulan pantun sunda terbaru"

Post a Comment